WEER DODE BIJ WK STADION BRAZILIE
zondag 30 maart 2014 15:43

ItaqueraoDe bouw van het WK-stadion in São Paulo, de Corinthians Arena, heeft een derde leven geëist. Een bouwvakker overleed na een val van acht meter.

De bouwvakker was bezig met het installeren van tijdelijke zitplaatsen toen het ongeluk plaatsvond. In november overleden in hetzelfde stadion ook al twee mensen, toen een deel van de Corinthians Arena instortte. Daardoor liep de bouw van het complex in São Paulo, waar onder meer op 12 juni de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië wordt gespeeld en Nederland zijn derde groepswedstrijd tegen Chili afwerkt, veel vertraging op. In totaal komt het dodenaantal bij de bouw van de Braziliaanse WK-stadions nu uit op zeven.

Er is ook goed nieuws op stadionfront, want in Coritiba rolde zaterdagavond voor het eerst in 27 maanden weer een bal. Een oefenduel tussen Atlético Paranaense en J. Malucelli eindigde doelpuntloos. Bij de testwedstrijd waren tienduizend toeschouwers aanwezig. Bij het volgende proefduel wordt de gehele capaciteit van 43 duizend plaatsen vrijgegeven. Spanje gebruikt het oefencomplex van Paranaense tijdens het komende WK.

 

 


Online Guests

We hebben 1442 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist