image1
Staatsolie geeft NATIN enorme ondersteuning voor olie & gasontwikkelingen
woensdag 16 februari 2022 14:32

jagStaatsolie zal er alles aan doen om de samenleving gereed te maken voor de olie & gasontwikkelingen. Zo zal er op het NATIN de studierichting oil & gas worden opgezet. Er is reeds USD 600.000 gedoneerd aan het NATIN. Er zal ook een center of local content development worden opgezet om het niveau van alle bedrijven op te trekken om mee te doen aan een bid.

Dit zei Staatsolie CEO Anand Jagesar, vanmorgen in Abc Actueel. Jagesar is nu in Guyana  voor een internationale energie conferentie. In Suriname werd er in 2020 olie gevonden voor de kust. Jagesar zegt dat het minimaal 5 jaar zal duren om de olie in productie te brengen omdat de opzet van een platform hiervoor jaren duurt.

Staatsolie probeert zoveel mogelijk financien binnen te krijgen alvorens de olie in productie is in 2025. Zo was er vooraf al een bonus ontvangen van Chevron. In maart verwacht Staatsolie ook een bonus van USD 60 miljoen van Total en Qatar Petroleum, zegt Jagesar.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 184 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist