image1
Nederlandse regering had staatsgreep niet serieus genomen, zegt Jan Pronk
maandag 29 november 2021 14:33

janDe Nederlandse oud- minister Jan Pronk van Ontwikkelingssamenwerking bevestigde vanmorgen in ABC Actueel dat de wens tot onfhankelijkheid van Surinaamse zijde kwam.

Er heerst een opvatting dat Nederland ons de onafhankelijkheid heeft opgedrongen.

Bij de onafhankelijkheid was met Suriname een groot bedrag van NF 3,5 miljard overeengekomen. Pronk rechtvaardigt dit bedrag vawege een “schuldbesef”.

Het is Suriname de afgelopen 46 jaar niet voor de wind gegaan. Pronk noemt de staatsgreep van 1980 veruit het ergste. Dit werkt vele jaren nog door.

Op de vraag wat de overwegingen van het toenmalig Kabinet van Agt was om na de staatsgreep NF 500 miljoen aan Suriname te geven zegt Pronk dat dit een totaal verkeerde beslissing was.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 377 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist