image1
Anti-corruptie wet niet van toepassing op Hausil volgens advocaten
dinsdag 29 juni 2021 14:35

cbvsVandaag stond de strafzaak van de Centrale Bank weer op de rol van de kantonrechter.Verdachte Faranaz Hausil, voormalig Juridisch directeur van de Centrale Bank, hoefde niet fysiek te verschijnen in de rchtzaal vanwege de covid-19 situatie. Haar advocaten Raoul Lobo en Murwien Dubois hebben de rechter gevraagd het Openbaar Ministerie niet ontvangkelijk te verklaren.

Lobo haalde aan dat zijn client onschuldig is en vroeg zich af waarom Micheal Soeknandan die onlangs door de moederbank is ontslagen niet als verdachte wordt opgebracht. Ook werd door Dubois aangehaald dat de anti-corruptie wet niet van toepassing is op Hausil. Op 29 juli wordt de strafzaak hervat.

De zaak tegen ex-SPSB directeur Ginmardo Kromosoetoe stond ook op de rol van de kantonrechter. Zijn advocaten hadden hun pleidooi niet gereed en zijn niet verschenen op de zitting. Murwien Dubois naam waar voor hun en hem werd megedeeld dat op 13 juli de advocaten de gelegenheid krijgen alsnog het pleidooi te houden.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 248 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist