image1
Politiebond reageert op brief parlementariërs aan president
maandag 24 mei 2021 14:36

eijkEnkele parlementariërs hebben in het weekend een brief gericht aan president Chan Santokhi, waarin aandacht wordt gevraagd voor het protest van de Surinaamse Politiebond. Er wordt onder andere gesproken over het protesteren zonder een vergunning, de poging tot bestorming van DNA en represaille maatregelen tegen agenten die hun boekje te buiten gingen.

Revelino Eijk, woordvoerder van de Surinaamse Politiebond (SPB), zegt dat een vreedzame betoging een grondrecht is. De bond zegt daarnaast dat de parlementariërs hun aard kenbaar maken, door het woordje represaille. Dit is een synoniem van vergelding of wraak.Eijk zegt dat een volksvertegenwoordiger zich niet op zo’n manier zou moeten willen opstellen tegen een actie van een vakbond.

Afgelopen week heeft de Stootgroep Rechtspositionele Aangelegenheden (SRA) bij het Korps, kritiek gehad op de wijze van protest van de bond. Zij zijn het eens met de doelen, maar vinden dat er middels dialoog veel bereikt kan worden. Hierover zegt Eijk dat de leden van de stootgroep aanwezig waren op de ALV van de bond. Er is nooit kritiek geuit op het besluit tot demonstratie. Eijk vermoed dat dit gaat om een verkiezingsstunt binnen de politiebond.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 366 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist