image1
Bouterse maakt gebruik van zwijgrecht; Spong spreekt van misbruik van procesrecht
vrijdag 30 april 2021 14:56

boutVerdachte Desi Bouterse had de gelegenheid om vandaag aan het woord te komen in de verzetzaak van het 8-decemberstrafproces. Hij gaf echter aan gebruik te willen maken van zijn zwijgrecht. De rechter was hierdoor verbaasd, omdat de verzetzaak juist de mogelijkheid geeft aan de verdachte om alsnog aan het woord te komen. Na een schorsing is besloten te verdagen naar 31 mei. De auditeur-militair kan dan zijn requisitor houden en advocaat Irvin Kanhai mag zijn pleidooi houden.

Bouterse krijgt de gelegenheid om alsnog het laatste woord te voeren. Hiermee is de verzetzaak in de laatste fase beland. Raadsman van de nabestaanden, Hugo Essed, zegt dat de zaak nu sneller behandeld kan worden.

Bouterse weet niet waarom Kanhai geen getuigen heeft opgevoerd. Hij verwees voor meer informatie naar zijn advocaat.

Irvin Kanhai, raadsman van verdachte Bouterse, zegt dat zijn client gebruikt heeft gemaakt van zijn zwijgrecht, omdat het een recht van hem is.

Advocaat Gerard Spong zegt dat verdachten normaliter voor hun zwijgrecht kiezen, zodat zij geen tegenstrijdige verklaringen afleggen, die uiteindelijk ertoe leiden dat zij bewijzen tegen zichzelf creeeren. Spong zegt dat er mogelijk sprake is van misbruik van procesrecht, omdat de bedoeling van het verzet juist is dat Bouterse alsnog aan het woord komt.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 77 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist