image1
Bewoners Albina zeer bezorgd na bevestiging 5 Corona gevallen Saint Laurant
donderdag 05 maart 2020 14:26

beeBuurland Frans-Guyana heeft zijn eerste vijf bevestigde gevallen van het coronavirus in Saint Laurant du Maroni bekendgemaakt. Het gaat om vijf mensen die zijn teruggekeerd van de religieuze bijeenkomst van de Church of the Christian Open door in Mulhouse, Frankrijk. De bijeenkomst is gehouden van 17 tot 24 februari.

In Albina hebben uit paniek diverse supermarkten hun deuren gesloten. Zij willen meer duidelijkheid over de maatregelen die getroffen worden in de grensplaats. Er heerst grote bezorgdheid in Albina zegt Abop parlementariër Marinus Bee. Er moet op het hoogste niveau actie ondernomen worden vindt Bee.

Boothouder Ricardo Banda zegt dat in tegenstelling tot Albina het openbaar leven in  Saint Laurant du Maroni nogmaal doorgaat. Ook hij heeft geen verklaring en begrip  voor het feit dat de supermarkten in Albina hun deuren dicht hebben gehouden. De oversteek van passagiers is veel minder en de grens is niet gesloten.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 266 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist