image1
Afzwakking reisverbod China wegens Coronavirus mogelijk politiek beinvloed
vrijdag 07 februari 2020 14:31

coronaWoensdag maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat reizigers uit China niet meer worden toegelaten in Suriname. Dit vanwege de uitbraak van het Coronavirus in China. Maar gisteren werd deze maatregel weer afgezwakt.

Alle reizigers die vanuit China het land binnenkomen worden gescreend. Mensen die symptomen vertonen, worden twee weken in quarantaine gehouden. En wie uit een risicogebied komt en geen symptomen vertoont, zal worden geadviseerd om zelf quarantaine van 14 dagen in acht te nemen.

Volksgezondheid zegt de maatregel te hebben afgezwakt op advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De Surinaamse-Nederlandse arts en publicist Henry Does onkomt echter niet aan de indruk dat Suriname te veel aan de financieel-politieke leiband van China loopt.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 101 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist