image1
PG vraagt Finabank om rekening brandweerbond te blokkeren
dinsdag 28 januari 2020 14:21

brandDe Procureur Generaal Roy Baidjnathpandey, heeft in een brief aan de Finabank gevraagd dat de rekeningen van de bond bij de brandweer, geblokkeerd worden in het belang van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke malversaties met bondsgelden.

De leden van de bond hebben erop aangedrongen dat er een onderzoek komt naar bondsgelden die tot op heden niet verantwoord zijn. Zij vroegen het Openbaar Ministerie om een onderzoek, maar de PG verwees de bond naar de afdeling fraude van de politie.

Wendell Oosterwolde, waarnemend voorzitter van de bond, zegt dat de bond reeds aangifte had gedaan en dat heeft meegedeeld aan de PG. Vervolgens vroeg de PG dat de rekeningen bij de Finabank geblokkeerd worden.

Het beheer over deze rekeningen lag in handen van ex-bondsvoorzitter John Seedorf en ex-penningmeester Bryan Tolud. Op bankafschriften is te zien dat grote geldsbedragen worden gelicht door Tolud, die de handtekening van tenminste twee bestuursleden nodig zou hebben om aan de rekening te komen.

De 2e secretaris van de bond Errol Narain, heeft als bestuurslid de verantwoordelijkheid genomen om aangifte te doen, namens de leden. Hij zegt het oncceptabel te vinden dat er op dergelijke wijze gehandeld is door ex-bestuursleden, en hoopt dat de gelden teruggevorderd kunnen worden.

Indien er geen terugvordering plaatsvindt, moeten de bestuursleden strafrechtelijk vervolgd worden. De bond wil verantwoording voor meer dan SRD 300.000,-.

 

 

ABC Nieuws

Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...
Written on 18 augustus 2022, 14.21
Surinamers werken niet graag in de landbouw, en geven de voorkeur aan een baan bij de overheid. Vorige week zijn 163 Haitianen aangekomen in Suriname om voornamelijk in de landbouw te werken. Surinamers vrezen dat zij hun baan zullen verliezen. Er hoeft geen angst voor broodvrees te zijn, zegt minister...
Written on 18 augustus 2022, 14.20
Leerlingen met een slecht rapport worden niet meer aan hun lot overgelaten. Volgens Marie Levens, minister van Onderwijs, worden deze scholieren niet meer uit het systeem gegooid. “Ze krijgen repetities, testen en begeleiding in de vakken waarin ze wel goed zijn.”Volgens de minister heeft 40 procent van...
Written on 18 augustus 2022, 14.17
Op het ministerie van Openbare Werken zijn er teveel vakbonden. Geen enkele organisatie zal goed draaien met veel vakbonden. Minister Riad Nurmohamed hoopt dat er in de toekomst maar 1 vakbond op het ministerie zal zijn. Maar intussen heeft hij alle tijd voor de vele bonden bij OW.
Written on 17 augustus 2022, 14.36
Abc verneemt uit betrouwbare bron dat minister Armand Achaibersing van Financiën, vanaf 1 september zijn portefeuille neerlegt. De bewindsman zou de president al op de hoogte hebben gesteld. Achaibersing zou om persoonlijke redenen willen bedanken.Naar verwachting zal de president na terugkeer uit...


Online Guests

We hebben 139 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist