image1
VSB en ASFA zullen vragen over Alcoa deal opsturen aan de president
dinsdag 07 januari 2020 14:33

vsbDe Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) zijn gisteren ingegaan op de uitnodiging van president Bouterse, uit egards voor de President, maar ook, omdat de Verenigingen de principes van dialoog, samenwerking en transparantie in nationaal belang hoog in hun vaandel hebben.

De delegaties hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het belang van dialoog vooraf in plaats van achteraf en van maximale transparantie te benadrukken en vragen gesteld over de afspraken die zijn gemaakt met Alcoa over de milieuvraagstukken, de juridische constructie van de overdracht van de Afobaka Dam, alsook het energiebeleid.

De VSB en ASFA hebben geadviseerd alle afspraken, die zijn gemaakt in het kader van het beëindigen van de Brokopondo Overeenkomst integraal beschikbaar te stellen aan de gemeenschap. Ook is het belang van het operationaliseren van de Energie Autoriteit benadrukt.

Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om vragen te stellen over de status van het baggerproject. De VSB en de ASFA zullen de gestelde vragen opsturen naar de President.

 

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 111 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist