image1
Politieke partijen moeten zich neerleggen bij wijziging kiesstelsel volgens kortgedingrechter
donderdag 12 december 2019 14:24

kargKortgedingrechter Sylvana Bradley heeft uitspraak gedaan in de zaak die de politieke partijen voor Recht en Ontwikkeling (PRO), Seti Sranan Politieke Partij, STREi! en Alternatief 2020 (A20) hadden aangespannen tegen de staat.

De vordering in deze zaak is afgewezen. Dat houdt in, dat het verbod op pre-electorale combinatie en de wijziging van de kiesregeling recht overeind staat.

Advocaat Antoon Karg die de politieke partijen juridisch bijstaat, zegt dat er op de schriftelijke vordering gewacht wordt, alvorens het besluit genomen zal worden of er in hoger beroep verder geprocedeerd zal worden. Karg blijft er bij dat wijziging van de kiesregeling in strijd met de grondwet heeft plaatsgevonden.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 1840 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist