image1
Bouterse gaat geschiedenis in als moordenaar
maandag 09 december 2019 14:27

justGisteravond vond in de St. Alfonsius kerk de herdenking plaats van de Decembermoorden. Met het vonnis is vastgesteld dat de 15 helden gezuiverd zijn van alle verdachtmakingen zegt Pater Toon te Derhorst.

patertoon9dec{/mp}

Als staatshoofd die gezworen heeft de Surinaamse grondwet te eerbiedigen en hoog te houden kan Desi Bouterse onmogelijk de rechterlijke macht zo diskwalificeren, dat is onverenigbaar met het ambt van president. Pater Toon hoopt dat na de eerste emotionele en ondoordachte reactie van Bouterse, het gezond verstand terug mag keren.

Met de steun van stichting 8 december 1982, het OGV, de advocaten en geestelijken hebben de nabestaanden zich sterk gevoeld om de strijd door te voeren. Dit zegt nabestaande Rani Sohansing. Ondanks de valse aantijgingen, vele provocatie en intimidatie pogingen van de veroordeelde Desi Bouterse. Volgens Sohansing gaat Bouterse de geschiedenis in als een moordenaar.

De gerechtigheid in de samenleving is verrezen met dit vonnis. Dit zei nabestaande en voorzitter van stichting 8 december 1982, Sunil Oemrawsingh tijdens de bloemenhulde in het Fort Zeelandia.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 379 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist