image1
Beslissing minister Ferrier zal voor meer spanning zorgen; BVL verscherpt acties
dinsdag 01 oktober 2019 14:36

mangreDe Bond van Leraren (BvL) is niet tevreden met de manier waarop het ministerie van Onderwijs de directeuren op het lyceum1, lyceum2 en Havo 2 heeft benoemd.

Het is gebruik dat bij het benoemen van een directeur, de onderdirecteuren die voldoen aan de vereisten, in aanmerking komen voor de functie. Het ministerie is hieraan voorbijgegaan en heeft mensen benoemd die geen affiniteit hebben met de school. Hierdoor is er ontevredenheid ontstaan bij de leraren die hebben geleid tot acties.

Volgens BvL voorzitter Reshma Mangre worden de mensen die hiervoor in aanmerking komen, onrecht aangedaan door het ministerie. De leraren van deze 3 scholen zijn in actie en begeven zich elke dag naar het bondsgebouw.

Het ministerie heeft als oplossing om op elk van de 3 scholen een management team te benoemen bestaande uit 3 personen. Na een jaar zal er dan een beslissing genomen worden om daaruit 1 directeur te benoemen.

De BvL ziet deze oplossing niet zitten, omdat dit voor meer spanning zal zorgen. Mangre vraagt zich af hoe de taakverdeling zal zijn van dit team, en wie aan het eind van het jaar de handtekening zal moeten plaatsen onder diploma’s.

 

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 7133 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist