image1
De Kustwacht heeft zich verzekerd van daadwerkelijk vertrek Chinese trawlers
woensdag 04 september 2019 14:37

slijnDe zes Chinese trawlers hebben gisteren eindelijk hun ankers gelicht. Rond deze fabrieksvissersschepen is veel te doen geweest sinds zij november vorig jaar arriveerden. De lokale visserijsector vreesde voor overbevissing.

De trawlers kregen geen vergunning omdat zij niet voldeden aan wettelijke regels en voorwaarden om in Surinaamse wateren te mogen vissen. Het bedrijf Ros National Fishery stapte als aanvrager om deze reden naar de kortgedingrechter, maar werd eind juli in het ongelijk gesteld. Maar sindsdien bleven de trawlers voor anker liggen, waar lokale vissers opereren.

De Kustwacht heeft erop toegezien dat zij gisteren daadwerkelijk zijn vertrokken, garandeert directeur Jerry Slijngard. De lokale visserijsector is opgelucht met het vertrek van de zes Chinese trawlers maar blijft alert, zegt Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 265 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist