image1
Examenuitslag op AMS en Miranda Lyceum beter dan afgelopen jaar
woensdag 10 juli 2019 15:00

dipDe examenklassen van de middelbare scholen hebben vandaag hun uitslag gehad van het eindexamen. Het schooljaar had een vlot verloop in vergelijking met de voorgaande jaren, omdat die te kampen hadden met onderwijs stakingen.

Het percentage direct geslaagden op de Algemene Middelbare School (AMS) is dit jaar 70%, wat een stijging van 17% is, invergelijking met 2018.

Waarnemend directeur van de AMS, Mireille Cairo zegt dat de AMS verschillende sessies voor studenten en leraren hebben gehouden om een beter resultaat te bereiken.

De bestgelaagde van de AMS is Savienne Misidjan. Zij had dit resultaat verwacht, en is nu ingeloot voor de studie biomedische wetenschappen in Amerika, maar zal vanwege financiele redenen de studie aan zich voorbij laten gaan.

Het Miranda Lyceum, in de volksmond Lyco1 genoemd, heeft een percentage van 75%. Dat is 5% meer dan het afgelopen jaar. Directeur Balram Soemeer van het Lyco1 zegt dat de leraren van zijn school in de vakantie en in het weekend, extra lessen hebben verzorgd, wat geresulteerd heeft in dit percentage.

 

ABC Nieuws

Written on 12 augustus 2022, 14.58
Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee, was een van de personen en partijen die gehoord werd, voordat het Constitutioneel Hof vonniste dat sommige bepalingen van de Kiesregel in strijd zijn met de Grondwet en internationale verdragen. Het Hof maakte bij zijn onderbouwing bekend dat Bee niet...
Written on 12 augustus 2022, 14.56
VHP-fractieleider Asis Gajadien heeft in het parlement vragen gesteld over de stijgende wisselkoers.Hij is van mening dat de leiding van de Centrale Bank op de operatietafel moet.De Open Markt Operaties (OMO’s) die via de Centrale Bank worden uitgevoerd worden, kunnen volgens hem niet zo...
Written on 12 augustus 2022, 14.54
Een delegatie van de Tweede Kamer, het Nederlands parlement, arriveert dit weekend in Suriname. Hun bezoek staat in het teken van het slavernijverleden, vooruit kijken naar volgend jaar. Dan wordt herdacht dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij in Suriname werd afgeschaft. De Nationale Reparatie...
Written on 12 augustus 2022, 14.52
Gisteren werd in de Nationale Assemblee aandacht besteeds aan de invoering van de BTW. Op vragen van DNA leden ging minister Armand Achaibersing  van Financien en Planning in op het communicatieplan terzake dat de bevolking en de ondernemers moet voorlichten.
Written on 12 augustus 2022, 14.47
In tegenstelling tot de ABOP is de BEP wel voorstander van wijziging van het Kiesstelsel. De BEP neemt dit standpunt in omdat zij vindt dat het vonnis van Constitutioneel Hof democratisch gerespecteerd dient te worden. Maar de BEP ziet geen heil in een Kiesstelsel van evenredige vertegenwoordiging...


Online Guests

We hebben 591 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist