image1
Apothekers bezorgd over onduidelijke recepten van Cubaanse artsen
vrijdag 05 juli 2019 14:30

mediDe Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) heeft deze week aan de bel getrokken bij de directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Ze vrezen voor de gevolgen van miscommunicatie tussen Cubaanse artsen en de apotheken. Deze brief lekte uit naar de media.

Volgens Irving Jong A Liem van de Vereniging, worden er fouten geconstateerd in de recepten die afkomstig zijn van Cubaanse artsen. Zo worden termen gebruikt die bij Surinaamse apothekers niet bekend zijn of waarvan de medicamenten in Suriname een andere benaming hebben.

Dit heeft een stagnerende werking, omdat vele patienten terug moeten naar hun poli en in sommige gevallen, moeten apotheken contact opnemen met de arts. Jong A Liem sluit niet uit dat er grotere gevolgen zijn voor patienten, als verkeerde medicamenten worden verstrekt, als gevolg van de miscommunicatie.

 

ABC Nieuws

Written on 19 augustus 2022, 14.34
President Santokhi  heeft vandaag gesproken op het Agri-Investment Forum and Expo 2, in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago.Het thema is Transforming Agriculture through Innovation and Investment‘ We brengen u terug naar dit moment, enkele ogenblikken geleden.
Written on 19 augustus 2022, 14.32
VHP parlmentariër Mahinder Jogi pleitte gisteren in het parlement voor een uitreisverbod voor de personen die  zich schuldig hebben gemaakt aan handelingen in strijd met de wet. Jogi maakte in dit verband een vergelijking met de vorige Governor van de Centrale Bank en minister van Financiën, die...
Written on 19 augustus 2022, 14.30
Gisteren werd in De Nationale Assemblee aandacht besteed aan de mogelijke onregelmatigheden bij de EBS en de SLM. Stephan Tsang, NDP parlementariër, zei het vreemd te vinden dat het advocatenkantoor van Prenobe Bisessur, Bisessur Legal BV, pas op 10 december 2021 is opgericht, slechts een maand voordat...
Written on 19 augustus 2022, 14.27
De elfde editie van de Maand van de Verkeersveiligheid staat dit jaar in het teken van verkeersslachtoffers wiens leven ontwricht zijn. De verkeersveiligheidmaand duurt van15 augustus tot en met 15 september en heeft als slogan: ‘Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven’.
Written on 18 augustus 2022, 14.22
De getuigenverklaringen gisteren bij het hoger beroep in het 8 Decembermoordenstrafproces, zijn niet in het voordeel geweest van de verdachten. Dat vindt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Er zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen. Behalve dat verdachte Iwan Dijksteel, die toen lijfwacht was...


Online Guests

We hebben 555 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist