image1
Lokaal Nieuws
Brunswijk waarschuwt president en JIT team om geen staatsinstrumenten te misbruiken
woensdag 30 november 2022 14:41

brunsVice-president Ronnie Brunswijk  waarschuwt de president en het Justitieel Interventie Team (JIT) om geen staatsinstrumenten te gebruiken om personen om hem heen en politieke tegenstanders uit te schakelen. Vp Brunswijk zag er geen heil in toen de president, Melvin Linscheer tot veiligheidsadviseur heeft benoemd.

De vp geeft aan dat hij wordt gevolgd en hij heeft de president op de hoogte gesteld hierover, maar het staatshoofd heeft geen aktie ondernomen. Hij zegt dat hij zich niet bedreigd voelt en dat niemand hem kan bedreigen. De hele kwestie van ABOP-topper Bordo ziet de vp als een scenario.

 
Bordo nog steeds niet verschenen aan het werk
woensdag 30 november 2022 14:38

borMinister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sportzaken (ROS) volgt de kwestie van de directeur van NIS op de voet, gezien NIS onder haar ministerie valt. De directeur, Joel ‘Bordo’ Martinus is al een tijdje niet verschenen aan het werk. Van hem is er een opsporing geplaatst door de politie in verband met strafbare feiten. Mogelijk vanwege die reden dat hij niet aan het werk verschijnt.

Een team is belast om de werkzaamheden van Martinus op te pakken, aldus Emanuel.

 
Personeel AZP in aktie vanwege maandenlang uitblijven van 8% loonsverhoging
woensdag 30 november 2022 14:33

azpHet personeel van het AZP heeft vandaag spontaan het werk neergelegd. Al maanden moeten de werknemers in aanmerking komen voor een 8% loonsverhoging, die tot nu toe is uitgebleven.De maat is vol voor de werkers en is het werk daarom neergelegd. Zij hebben hun misnoegen geuit hierover.

De vakbond heeft de aktie overgenomen, zegt voorzitter Lloyd Pool.

 
Minister Kuldipsingh begaat vier wettelijke overtredingen
woensdag 30 november 2022 14:27

reshMinister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZOTI), begaat vier wettelijke overtredingen. Tot die conclusie komt Sunil Sookhlall van de Stichting Huis voor Democratie en Rechtstaat.De eerste overtreding heeft te maken met het tekenen van een vergunning. Volgens hem is de wet Bedrijven en Beroepen overteden, omdat er hierin staat dat vergunningen alleen door de directeur van het ministerie getekend mogen worden. Toch zou Kuldipsing dit gedaan hebben.

Sookhlall vertelt ook dat Kuldipsingh gedurende enkele maanden dubbele salaris ontvangen heeft. Enerzijds als ambtenaar van het ministerie van Arbeid, Werkegelegenheid & Jeugdzaken en anderszijds als minister. Uit zijn onderzoek blijkt niet dat de gelden zijn teruggestort.


Volgens Sookhlall heeft de minister de wet ook overtreden door de maandelijkse krediet-opening van het ministerie, onder beheer te brengen van de onderdirecteur administratieve diensten. Hierdoor is controle op de besteding van SRD 200.000 op maandbasis, niet meer mogelijk.

Een vierde overtreding gaat om de comptabiliteitswet. Sookhlall zegt dat er ruim SRD 33.000,- is uitgegeven door het ministerie, zonder een openbare aanbesteding. Bij wet is een openbare aanbesteding verplicht voor bedragen boven SRD 25.000,-.

 
Bouterse na 40 jaar geconfronteerd met plaats delict decembermoorden
dinsdag 29 november 2022 14:45

bouVandaag heeft de descente van het 8-Decemberstrafproces in hoger beroep, plaatsgevonden. De rechters hebben, samen met de verdachten en getuigen, het pad van de slachtoffers afgelegd; vanaf de cel naar het kantoor van Desi Bouterse tot aan Bastion Veere waar zij werden doodgeschoten.

Volgens Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, zijn er geen nieuwe noemenswaardigheden boven water gekomen. Ook kon er niet worden aangetoond dat er sprake was van een panieksituatie op die dag.Het proces vindt voortgang op 16 december.

Hoofdverdachte Desi Bouterse zegt dat het geen moeilijk moment voor hem was om aanwijzingen te doen over waar de moorden zijn gepleegd. Het heeft niets bij hem ‘getriggerd’ en hij werd niet emotioneel. Bouterse geeft aan dat veel in het fort is veranderd na 40 jaar.


Getuige Birindersing Jankipersadsing was door het OM opgeroepen om aanwijzingen te doen. Hij was ten tijde van de moorden aanwezig in het fort, omdat hij werkzaam als verbindings-dienstman, belast met de telefooncentrale. Jankipersadsing zegt lijken van de slachtoffers te hebben gezien.

De verdachten werden vandaag bijgestaan door advocaat Ashna Kanhai. Zij heeft vragen gesteld over de plattegrond van het fort en waar verdachten en getuigen zich bevonden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1476

ABC Nieuws

Written on 30 november 2022, 14.41
Vice-president Ronnie Brunswijk  waarschuwt de president en het Justitieel Interventie Team (JIT) om geen staatsinstrumenten te gebruiken om personen om hem heen en politieke tegenstanders uit te schakelen. Vp Brunswijk zag er geen heil in toen de president, Melvin Linscheer tot veiligheidsadviseur...
Written on 30 november 2022, 14.38
Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sportzaken (ROS) volgt de kwestie van de directeur van NIS op de voet, gezien NIS onder haar ministerie valt. De directeur, Joel ‘Bordo’ Martinus is al een tijdje niet verschenen aan het werk. Van hem is er een opsporing geplaatst door de politie...
Written on 30 november 2022, 14.33
Het personeel van het AZP heeft vandaag spontaan het werk neergelegd. Al maanden moeten de werknemers in aanmerking komen voor een 8% loonsverhoging, die tot nu toe is uitgebleven.De maat is vol voor de werkers en is het werk daarom neergelegd. Zij hebben hun misnoegen geuit hierover. De vakbond heeft...
Written on 30 november 2022, 14.27
Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZOTI), begaat vier wettelijke overtredingen. Tot die conclusie komt Sunil Sookhlall van de Stichting Huis voor Democratie en Rechtstaat.De eerste overtreding heeft te maken met het tekenen van een...
Written on 29 november 2022, 14.45
Vandaag heeft de descente van het 8-Decemberstrafproces in hoger beroep, plaatsgevonden. De rechters hebben, samen met de verdachten en getuigen, het pad van de slachtoffers afgelegd; vanaf de cel naar het kantoor van Desi Bouterse tot aan Bastion Veere waar zij werden doodgeschoten. Volgens Hugo...


Online Guests

We hebben 193 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist