image1
Lokaal Nieuws
Regering neemt enkele voorstellen DNA leden over, zegt Raghoebarsing
vrijdag 31 maart 2023 14:45

ragVandaag vindt de voortzetting van de vergadering van DNA plaats. Het betreft de voortzetting van de vergadering van 26 maart j.l. Minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, ging in, op vragen en opmerkingen van DNA leden. Hij ging met name in op enkele voorstellen die de regering overneemt. Bij de smenstelling van de Nieuwsshow was de vergadering nog aan de gang.

 
Parlement moet als hoogste orgaan initiatief nemen, zegt Serena Essed
vrijdag 31 maart 2023 14:43

serEen deskundig team bestaande uit Hugo Fernandes Mendes, Lothar Boksteen, Hans Breeveld, Serena Essed, Jules Wijdenbosch en Jules Ajodhia heeft onlngs mastersessies en intensief over;eg gevoerd met parlementaire fracties.Doel van dit intensief overleg met de parlementaire fracties was om consensus  te realiseren tussen de parlementaire fracties over een model dat kan dienen ter wijziging van het kiessysteem. Dit model kan na de realisatie van consensus dienen ter wijziging van het kiessysteem.

Het rapport hierover werd op 10 maart overhandigd aan de voorzitter van het parlement, Marinus Bee. Gisteren hield het team een perconferentie om de gemeenschap nader te informeren. Op de persconerentie ging Serena Essed in op de wijze waarop te werk is gegaan en de rol van het deskundig team. De jurist benadrukte  dat het parlement het hoogste orgaan is . Het is daarbij van belang, zegt Essed, dat het parlement het initiatief pakt en dit ook behoudt.

 
Niet speculanten maar overheidsuitgave oorzaak oplopende valutakoers
vrijdag 31 maart 2023 14:39

debiDe maatregelen die president Santokhi heeft voorgehouden aan De Nationale Assemblee, om de op hol geslagen valutakoers te beteugelen, krijgen in de breedte weing bijval.Zowel de oppositie als de coalitie heeft veel kritiek en weinig vertrouwen erin dat deze maatregelen het gewenste effect zullen opleveren. Onder meer de verkoop van vreemde valuta zal worden gereguleerd en zullen speculanten worden aangepakt.

Maar volgens de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is dat niet het grootste probleem. De overheid zal zelf flink moeten bezuinigen op haar uitgaven en agressiever belasting moeten innen bij de kleinschalige goudmijnsector. Bovendien hadden de voorgehouden maatregelen allang doorgevoerd moeten zijn, stelt VES-voorzitter Steven Debipersad.

 
Nauwelijks inzetten maatschappelijk werkers leidt veelvuldig tot ‘symptoombestrijding’
vrijdag 31 maart 2023 14:37

Als het gaat om oplossen en voorkomen van sociaal-maatschappelijke problemen, wordt er niet of nauwelijks gebruik gemaakt van maatschappelijk werkers. Hierdoor is er veelvuldig sprake van ‘symptoombestrijding’.  Dit stelt de Vereniging Social Workers Suriname (VSWS).De VSWS houdt daarom vanavond een ‘Mini Social Work Conference’ met als thema “Breaking Barriers”. Ofwel het belang van maatschappelijk werk als instrument om barrières te doorbreken en misstanden te voorkomen.

De inleiders zijn onder meer Sharman Dew, parlementariër en arts, de dc’s Mohamedsafiek Radjab en Erwin Linga van respectievelijk Commewijne en Sipaliwini. De conferentie wordt gehouden in het auditorium van het AZP en begint om 18.00 uur.

 

 
‘Sommige koersbeheersingsmaatregelen kunnen nooit van VHP-adviseurs komen’, zegt Gajadien
donderdag 30 maart 2023 14:29

asVandaag vindt de voortzetting plaats van de openbare vergadering in De Nationale Assemblee over de koersontwikkeling en -beheersing. Parlementariërs krijgen de ruimte om te reageren op de aangekondigde maatregelen van president Chan Santokhi, zoals hij dat afgelopen dinsdag deed.

VHP-fractieleider Asis Gajadien kan zich niet terugvinden in alle maatregelen. Hij vindt zelfs dat sommige van deze maatregelen haaks op de filisofie van de VHP staan, de partij van Gajadien en de president. Daarnaast bestaan sommige van deze maatregelen reeds enige tijd, maar de uitvoering laat op zich wachten.

Hervormingen in het beleid richting de Centrale Bank van Suriname, zijn één van de eerste punten die doorgevoerd moeten worden. Ook de fiscale maatregelen is duidelijkere prioriteitsstelling nodig. Gajadien stelt voor een onderminister te benoemen die belast wordt met staatsuitgaven.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1540

ABC Nieuws

Written on 31 maart 2023, 14.45
Vandaag vindt de voortzetting van de vergadering van DNA plaats. Het betreft de voortzetting van de vergadering van 26 maart j.l. Minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, ging in, op vragen en opmerkingen van DNA leden. Hij ging met name in op enkele voorstellen die de regering...
Written on 31 maart 2023, 14.43
Een deskundig team bestaande uit Hugo Fernandes Mendes, Lothar Boksteen, Hans Breeveld, Serena Essed, Jules Wijdenbosch en Jules Ajodhia heeft onlngs mastersessies en intensief over;eg gevoerd met parlementaire fracties.Doel van dit intensief overleg met de parlementaire fracties was om consensus  te...
Written on 31 maart 2023, 14.39
De maatregelen die president Santokhi heeft voorgehouden aan De Nationale Assemblee, om de op hol geslagen valutakoers te beteugelen, krijgen in de breedte weing bijval.Zowel de oppositie als de coalitie heeft veel kritiek en weinig vertrouwen erin dat deze maatregelen het gewenste effect zullen...
Written on 31 maart 2023, 14.37
Als het gaat om oplossen en voorkomen van sociaal-maatschappelijke problemen, wordt er niet of nauwelijks gebruik gemaakt van maatschappelijk werkers. Hierdoor is er veelvuldig sprake van ‘symptoombestrijding’.  Dit stelt de Vereniging Social Workers Suriname (VSWS).De VSWS houdt daarom vanavond een...
Written on 30 maart 2023, 14.29
Vandaag vindt de voortzetting plaats van de openbare vergadering in De Nationale Assemblee over de koersontwikkeling en -beheersing. Parlementariërs krijgen de ruimte om te reageren op de aangekondigde maatregelen van president Chan Santokhi, zoals hij dat afgelopen dinsdag deed. VHP-fractieleider Asis...


Online Guests

We hebben 6435 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist