image1
Spaanse justitie start strafproces tegen Shakira

Volgens justitie is er sprake van gesjoemel met verblijfplaatsen en ondernemingen om op grote schaal inkomstenbelasting te ontduiken. De zangeres, die officieel Shakira Isabel Mebarak Ripoll heet, bestrijdt de beschuldigingen en heeft in de slepende zaak eerder een schikking afgewezen.

Een rechter in Esplugues de Llobregat bij Barcelona heeft bekendgemaakt dat het strafproces daar begint, maar gaf geen datum van een zitting. De 45-jarige Shakira zegt dat ze niets verkeerd heeft gedaan, omdat ze volgens haar lezing destijds niet in Spanje woonde en er dus geen inkomstenbelasting verschuldigd was. Maar volgens Spaanse media heeft ze inmiddels wél het geld betaald dat de dienst eist, 14,5 miljoen euro aan achterstallig belastinggeld en 3 miljoen euro rente. Daardoor zal een eventuele straf, indien Shakira schuldig wordt bevonden, waarschijnlijk veel lager uitvallen dan de aanklagers eisen.

Volgens de aanklagers heeft de zangeres met een netwerk van zeker veertien ondernemingen inkomsten voor de Spaanse fiscus verborgen gehouden. Ze zou in de jaren 2012-2014 meer dan de helft van elk jaar in Spanje hebben verbleven. Shakira's advocaten zeggen dat ze op de Bahama's woonde en pas in 2015 naar Spanje verhuisde. Ze had van 2011 tot 2022 een relatie met de Spaanse voetballer Gerard Piqué, die uit Barcelona komt en bij FC Barcelona speelt. Volgens de aanklagers heeft Shakira ooit wel een huis gekocht op de Bahama's, maar ze zou daar in de belastingjaren 2012-2014 geen dag geweest zijn.

https://www.telegraaf.nl/entertainment

 

Showbizz

Volgens justitie is er sprake van gesjoemel met verblijfplaatsen en ondernemingen om op grote schaal inkomstenbelasting te ontduiken. De zangeres, die officieel Shakira Isabel Mebarak Ripoll heet, bestrijdt de beschuldigingen en heeft in de slepende zaak eerder een schikking afgewezen. Een rechter in...

Fashion News

Je horoscoop kan inzicht geven in een heleboel zaken: wat jouw love language is, wat jij aantrekkelijk vindt aan een (potentiële) partner en wat je van iemand nodig hebt. Uitzoeken hoe jouw droomrelatie eruit zal zien, gaat echter iets dieper dan kijken naar enkel je ‘sterrenbeeld’. Je sterrenbeeld...



#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 202 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist
 

Pic of the week

 

 

 

 

 

 

 

 

People: Kloé Kardashian is focusing on better days ahead.