image1
Lokaal Nieuws
Misdadig om ammoniumnitraat in een woonwijk op te slaan, zegt Erlan Fleur
maandag 10 augustus 2020 14:45

ammAmmoniumnitraat kan in combinatie met verschillende factoren zeer explosief zijn. Dat hebben we onlangs kunnen zien in Libanon waar de haven van de hoofdstad Beiroet is weggevaagd en de explosie aan honderden mensen het leven heeft gekost.

Ammoniumnitraat ligt ook opgeslagen in Paramaribo.Erlan Fleur van de milieu organisatie Pro-Bios zegt dat het heel bekend is welke gevaren het opslaan van ammoniumnitraat met zich meebrengt.

Frans Eersteling, buurtbewoner alwaar ammoniumnitraat staat opgeslagen in een loods maakt zich samen met de overige bewoners ernstig zorgen. Hij vindt dat er maatregelen moeten worden getroffen.

 
Ambassadeur Ebu Jones mag geen nevenfuncties, zegt Gilbert van Dijk.
maandag 10 augustus 2020 14:42

brunsAfgelopen donderdag deed vice president Ronnie Brunswijk in DNA de onthulling dat ambassadeur, tevens DNA lid, Ebu Jones nevenwerkzaanheden  voor Grassalco NV verricht. Dit werd bevestigd door Jones.

Gilbert van Dijk, gewezen ambassaderaad in China, zegt dat het voor ambtenaren niet is toegestaan om nevenfuncties te hebben. Indien een bedrijf  een jurist nodig heeft zijn daar advocatenkantoren voor.

 
Vakcentrale C-47 niet tegen invoering solidariteitsheffing. Overleg is noodzakelijk
maandag 10 augustus 2020 14:39

berenDe vakcentrale C- 47 is niet tegen de  invoering van de solidariteitsheffing. Dit zegt voorzitter Robby Berenstein. Volgens Berenstein is afgelopen vrijdag een ontmoeting met de vakbeweging geweest waarbij deze zaak ook is besproken. Er zal nader overleg hierover gevoerd worden. C- 47 beseft de dringende noodzaak aan financiele middelen echter wil Berenstein dit in overleg laten gebeuren.

 
Suriname en Guyana tekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst
maandag 10 augustus 2020 14:35

ramSuriname en Guyana hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze is getekend door de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen. Er is een analyse gemaakt over de relatie tussen beide landen, de mogelijkheden en uitdagingen voor beide landen en als laatst is geproken over de problematiek in de regio.

Er is een strategische dialoog en samenwerkingsplatform wordt gecreeerd die door beide presidenten wordt voorgezeten. Dit platform komt twee keer per jaar bijeen.

 
Bedrijfsleven van Canada en India willen banden met Suriname versterken
maandag 10 augustus 2020 14:30

sanPresident Chan Santokhi heeft gisteren na aankomst in Suriname een persconferentie belegd op het Zorg en Hoop vliegveld. De president vertrok naar Guyana voor de inauguratie van de Guyaneze president Irfaan Ali.

Santokhi heeft ontmoetingen met de Canadese en Indiaase ambassadeur gehad. Vanuit beide landen is intresesse getoond om te investeren in ons land.Ook met Surinamers die in Guyana wonen en ondernemen is er gesproken hoe de knelpunten die er bestaan, te overbruggen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 970

ABC Nieuws

Written on 10 augustus 2020, 14.45
Ammoniumnitraat kan in combinatie met verschillende factoren zeer explosief zijn. Dat hebben we onlangs kunnen zien in Libanon waar de haven van de hoofdstad Beiroet is weggevaagd en de explosie aan honderden mensen het leven heeft gekost.
Written on 10 augustus 2020, 14.42
Afgelopen donderdag deed vice president Ronnie Brunswijk in DNA de onthulling dat ambassadeur, tevens DNA lid, Ebu Jones nevenwerkzaanheden  voor Grassalco NV verricht. Dit werd bevestigd door Jones.
Written on 10 augustus 2020, 14.39
De vakcentrale C- 47 is niet tegen de  invoering van de solidariteitsheffing. Dit zegt voorzitter Robby Berenstein. Volgens Berenstein is afgelopen vrijdag een ontmoeting met de vakbeweging geweest waarbij deze zaak ook is besproken. Er zal nader overleg hierover gevoerd worden. C- 47 beseft de...
Written on 10 augustus 2020, 14.35
Suriname en Guyana hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze is getekend door de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen. Er is een analyse gemaakt over de relatie tussen beide landen, de mogelijkheden en uitdagingen voor beide landen en als laatst is geproken over de...
Written on 10 augustus 2020, 14.30
President Chan Santokhi heeft gisteren na aankomst in Suriname een persconferentie belegd op het Zorg en Hoop vliegveld. De president vertrok naar Guyana voor de inauguratie van de Guyaneze president Irfaan Ali. Santokhi heeft ontmoetingen met de Canadese en Indiaase ambassadeur gehad. Vanuit beide...


Online Guests

We hebben 77 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?