image1
Lokaal Nieuws
Walden vraagt oliemaatschappijen om nog wat tijd voor een gebalanceerd prijsmodel
maandag 06 december 2021 14:55

walDe oliemaatschappijen zijn niet meer van plan om de subsidie op branstof voor te schieten aan de staat. Met name SOL had de minister tot zondag 5 december een ultimatum gesteld om de pompprijzen aan te passen. Minster Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerchap en Technologische Innovatie, heeft met de directies van de oliemaatschappijen gesproken.

Ze vroeg hierbij om de regering de ruimte te geven om met  een gebalanceerd model te komen zodat de gemiddelde huishoudens in staat zijn om transport te kunnen blijven gebruiken.

 

 
Somohardjo vertelt over zijn vernederingen in de dodencel
maandag 06 december 2021 14:49

somoPaul Somohardjo heeft, na zijn onderscheiding door president Santokhi, een bezoek gebracht aan Devil. De gevangenis in het Fort Zeelandia waar de militairen hem 4 maanden hadden geplaats in een dodencel tijdens de militaire dictatuur. Somohardjo heeft verteld hoe hij dankbaar is dat hij niet is vermoord door de militairen. Hij moest op de vloer slapen en kreeg niet elke dag te eten. De militairen waren zeer agressief tegen en moest hij vernederingen doorstaan.

 

 
Geen plek voor georganiseerde criminaliteit in het leger, zegt minister Mathoera
maandag 06 december 2021 14:46

math“Er is geen plek voor de georganiseerde criminaliteit in het Nationaal Leger”, benadrukt minister Krishna Mathoera van Defensie. Een officier van het Nationaal Leger is aangehoudenen met 516 kilo cocaine. Volgens Mathoera heeft de samenleving niets aan een leger waarbij officieren betrokken zijn bij de georganiseerde criminaliteit. “Zij moeten de samenleving juist naar eer en geweten dienen”, aldus de minister.

Deze mogelijke infiltratie vanuit de georganiseerde criminaliteit zal met man en macht worden uitgeroeid. Inmiddels heeft de defensieorganisatie maatregelen getroffen tegen een andere legerofficier tegen wie opsporing is gelast voor zijn mogelijke betrokkenheid in de Tafelberg-drugszaak in april. Deze officier is ontslagen en maakt geen deel meer uit van het leger.

Volgens minister Mathoera zijn de straffen van de krijgstucht, op alle militairen, ongeacht hun rang, gelijkwaardig van toepassing.

 
Donderdag goed moment om kwestie HPSG in DNA te bespreken, zegt Bee
maandag 06 december 2021 14:40

beeDe fracties van de NDP en de BEP hebben DNA voorzitter Marinus Bee middels een brief gevraagd om een openbare vergadering met de regering te houden over wat genoemd wordt de dubieuze overeenkomst met de Hybrid Power System Group (HPSG). Ten tijde van het interview vanmorgen met Bee had hij de brief nog niet onder ogen gehad. In het fractileidersoverleg en in de huishoudelijke vergadering zullen er afspraken worden gemaakt. Bee zegt niet in de positie te zijn om aan politieke steekspelletjes te doen door in de media te reageren.

Met betrekking tot het verzoek van DA’91 om de regering door het parlement te laten interpelleren over de HPSG-kwestie, zei Bee dat hij er werk van heeft gemaakt dat de waarnemend voorzitter contact gemaakr heeft met DA’91-voorzitter Angelic del Castilho. Volgens planning start DNA donderdag aanstaande met de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelings Plan (MOP).

Het is de bedoeling om daar de HPSG-kwestie aan de orde te stellen.

 

 
Sectie Medisch Specialisten VMS vanaf maandag in actie
donderdag 02 december 2021 14:46

vmsDe Sectie Medisch Specialisten VMS gaat vanaf maandag in actie. Dit besluit is genomen, omdat de sectie en het SZF geen overeenstemming hebben bereikt over de aanpassing van de tarieven. Er was maanden terug een concept overeenkomst opgesteld, maar dit is nog steeds niet getekend. Javier Jessurun van de Sectie zegt dat er ruim 7 jaar lang geen aanpassing is geweest van de tarieven. De actie houdt in dat patienten met een SZF verzekering alleen in citogevallen geholpen zullen worden, zegt Jessurun. De dienstverlening aan niet SZF-verzekerden zal normaal voortgang vinden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1266

ABC Nieuws

Written on 06 december 2021, 14.55
De oliemaatschappijen zijn niet meer van plan om de subsidie op branstof voor te schieten aan de staat. Met name SOL had de minister tot zondag 5 december een ultimatum gesteld om de pompprijzen aan te passen. Minster Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerchap en Technologische Innovatie, heeft...
Written on 06 december 2021, 14.49
Paul Somohardjo heeft, na zijn onderscheiding door president Santokhi, een bezoek gebracht aan Devil. De gevangenis in het Fort Zeelandia waar de militairen hem 4 maanden hadden geplaats in een dodencel tijdens de militaire dictatuur. Somohardjo heeft verteld hoe hij dankbaar is dat hij niet is vermoord...
Written on 06 december 2021, 14.46
“Er is geen plek voor de georganiseerde criminaliteit in het Nationaal Leger”, benadrukt minister Krishna Mathoera van Defensie. Een officier van het Nationaal Leger is aangehoudenen met 516 kilo cocaine. Volgens Mathoera heeft de samenleving niets aan een leger waarbij officieren betrokken zijn bij de...
Written on 06 december 2021, 14.40
De fracties van de NDP en de BEP hebben DNA voorzitter Marinus Bee middels een brief gevraagd om een openbare vergadering met de regering te houden over wat genoemd wordt de dubieuze overeenkomst met de Hybrid Power System Group (HPSG). Ten tijde van het interview vanmorgen met Bee had hij de brief nog...
Written on 02 december 2021, 14.46
De Sectie Medisch Specialisten VMS gaat vanaf maandag in actie. Dit besluit is genomen, omdat de sectie en het SZF geen overeenstemming hebben bereikt over de aanpassing van de tarieven. Er was maanden terug een concept overeenkomst opgesteld, maar dit is nog steeds niet getekend. Javier Jessurun van de...


Online Guests

We hebben 72 gasten online

Poll

Voor toegang tot steeds meer plekken/ activiteiten wordt volledige vaccinatie vereist