image1
Lokaal Nieuws
Geldtransporten naar Nederland binnenkort weer mogelijk
donderdag 03 december 2020 14:36

arDe geldtransporten naar Nederland komen op kort termijn weer opgang. Zodra dit gebeurd zal de druk op de valuta afnemen.Dit aspect is welliswaar een aangelegenheid van de governor van de Centrale Bank, maar minister Armand Achaibersing van Financien zegt dat er wordt gesproken met alle actoren in Suriname en het buitenland om dit weer mogelijk te maken.

 
Chartervluchten Haiti en Cuba onmiddelijk stopgezet
donderdag 03 december 2020 14:33

ramMinister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt geen indicatie te hebben dat de kwestie rondom de Cubanen in Nickerie iets te maken heeft met de Cubaanse gezondheidswerkers die vorige week teruggestuurd zijn naar Cuba.

De gezondheidswerkers vallen onder een overkeenkomst, waarvan de afspraken duidelijk zijn. De chartervluchten van en naar Haiti en Cuba zijn onmiddelijk ook stopgezet door de regering.

 
Onderwijs in Suriname krijgt nieuw curriculum
donderdag 03 december 2020 14:31

marieMinister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur heeft ook informatie verschaft met betrekking tot de nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs.Er zullen nieuwe methoden worden toegepast om de kwaliteit te verhogen. Repetities, examens en evaluaties gaan op een andere manier plaatsvinden.

Levens zegt dat de problemen in het binnenland nog niet zo snel worden opgelost als ze had gehoopt. De minister is blij dat de leerkrachten zich tog blijven inzetten, ondanks niet alles nog naar wens verloopt.

 
Werkneerlegging bij Luchthavenbeheer
donderdag 03 december 2020 14:27

readHet personeel van NV Luchthavenbeheer heeft sinds gisteren het werk neergelegd. De directie is niet in staat de lonen tegen de unificatiekoers uit te betalen.

Bondsvoorzitter Lloyd Read is van mening dat als de overheid zich niet kan houden aan de overeenkomst met de medewerkers, er betalingsregelingen moeten worden afgesproken. De luchtvaartmaatschappijen en passagiers ondervinden last van deze actie, omdat vluchten niet op tijd worden afgehandeld.

 
Politie gaat controle opvoeren richting feestdagen
donderdag 03 december 2020 14:25

amDe politie zal richting de feestdagen strenger optreden tegen mensen die de Covid-19 maatregelen overtreden. Ook zullen roadblocks worden opgevoerd, om na te gaan als automobilisten de juiste documenten bij zich hebben.

Deze mededeling werd gedaan door minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie tijdens de regeringspersconferentie. De minister is ook ingegaan op de moord op Randjiet Kisoensigh en de situatie van de Cubanen bij de grenspost te Nickerie.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1045

ABC Nieuws

Written on 03 december 2020, 14.36
De geldtransporten naar Nederland komen op kort termijn weer opgang. Zodra dit gebeurd zal de druk op de valuta afnemen.Dit aspect is welliswaar een aangelegenheid van de governor van de Centrale Bank, maar minister Armand Achaibersing van Financien zegt dat er wordt gesproken met alle actoren in...
Written on 03 december 2020, 14.33
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt geen indicatie te hebben dat de kwestie rondom de Cubanen in Nickerie iets te maken heeft met de Cubaanse gezondheidswerkers die vorige week teruggestuurd zijn naar Cuba. De gezondheidswerkers vallen onder een overkeenkomst, waarvan de afspraken duidelijk...
Written on 03 december 2020, 14.31
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur heeft ook informatie verschaft met betrekking tot de nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs.Er zullen nieuwe methoden worden toegepast om de kwaliteit te verhogen. Repetities, examens en evaluaties gaan op een andere manier...
Written on 03 december 2020, 14.27
Het personeel van NV Luchthavenbeheer heeft sinds gisteren het werk neergelegd. De directie is niet in staat de lonen tegen de unificatiekoers uit te betalen. Bondsvoorzitter Lloyd Read is van mening dat als de overheid zich niet kan houden aan de overeenkomst met de medewerkers, er betalingsregelingen...
Written on 03 december 2020, 14.25
De politie zal richting de feestdagen strenger optreden tegen mensen die de Covid-19 maatregelen overtreden. Ook zullen roadblocks worden opgevoerd, om na te gaan als automobilisten de juiste documenten bij zich hebben. Deze mededeling werd gedaan door minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie...


Online Guests

We hebben 131 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?