image1
Lokaal Nieuws
De rechterlijke macht functioneert niet als sluitstuk van de democratie
vrijdag 18 oktober 2019 14:48

sewVier buitenparlementaire partijen hebben op initiatief van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) de staat voor het gerecht gedaagd wegens de ongrondwettelijke wijziging van de Kiesregeling.

Bundeling van partijen naar aanloop van de verkiezingen is door deze wijziging nu niet meer toegestaan. Dit druist ook in tegen mensenrechtenverdragen die Suriname heeft getekend.

En de VHP heeft een verzoek gedeponeerd bij de procureur-generaal om een strafrechtelijk onderzoek te beginnen tegen de minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, wegens overtreden van de wet op de Staatschuld.

De vraag is hoeveel effect deze beide acties zullen uithalen. De Surinaamse rechterlijk macht functioneert namelijk niet meer of onvoldoende als sluitstuk van de democratie. Zo stelt Gerold Sewcharan, voorzitter van PRO.

 
Chinese bakkers houden Fernandes bakkerij scherp
vrijdag 18 oktober 2019 14:43

kurtDe vele Chinese broodbakkers, houden Fernandes Bakkerij scherp. Dat zegt Kurt van Essen, directeur van Fernandes Bakkerij. Volgens hem is er een groot aanbod aan broodsoorten in Suriname, die allemaal een bepaalde behoefte vervullen. Zo maken de Chinese bakkers het Surinaams puntbrood en maakt Fernandes Bakkerij langer houdbare producten die vooral gewild zijn in het achterland.

Van Essen zegt dat ook collega bakkerijen moeten verdienen. Onlangs werd bekend dat ook Rudisa een bakkerij zal openen. Op de vraag als Fernandes Bakkerij zich hierdoor bedreigd voelt, zegt Van Essen dat zij de ontwikkelingen zullen volgen en op gepaste wijze daarmee zullen omgaan.

Fernandes Bakkerij is vandaag op OS Tourtonne 3 wederom gestart met de campagne ‘Beter met Bruin’. Het doel van deze campagne is volgens Kurt van Essen om de gemeenschap op de gezondheidsvoordelen van bruinbrood te attenderen.

 
Gepensioneerden houden seminar om problemen te bespreken
vrijdag 18 oktober 2019 14:41

wouDe Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft vandaag een seminar georganiseerd voor haar leden. Het thema van het seminar is  ‘De plaats van de ouderen in de surinaamse samenleving’.

Het doel van het seminar is om aandacht te vragen voor de problemen waarmee de gepensioneerden dagelijks geconfronteerd worden zegt BBGO voorzitter Renate Wouden.

Minister Andre Misikaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft tijdens zijn toespraak gezegd dat de regering Bouterse haar uiterste best doet om de gepensioneerden de waardering te geven die zij verdienen.De minister geeft toe dat de verhoging van de AOV vanwege de sociaal economische situatie in het land onder druk is komen te staan.

 
Huize Margriet getroffen door rukwinden
vrijdag 18 oktober 2019 14:38

marRukwinden hebben enkele minuten geleden enkele daken van Huize Margriet weggerukt. Dit gebeurde in de zorgafdeling, waar 18 mensen verbleven. Directeur Letitia Wasberg zegt dat de bewoners nu verplaatst worden naar een andere locatie. Ze hoopt dat het NCCR ze snel te hulp kan schieten.

 
Opening Expo “Op weg naar 100 jaar Surinaamse Voetbal Bond”
vrijdag 18 oktober 2019 14:32

johnDe Surinaamse Voetbal Bond, de SVB, viert volgend jaar op 1 oktober haar 100-jarig bestaan. Vandaag wordt de FOTO-expositie “Op weg naar 100 jaar Surinaamse Voetbal Bond” geopend in het André Kamperveenstadion. Het gaat om een groei-expositie waarbij uiteindelijk in oktober 2020 de SVB honderd jaar chronologisch in beeld is gebracht.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 794

ABC Nieuws

Written on 18 oktober 2019, 14.48
Vier buitenparlementaire partijen hebben op initiatief van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) de staat voor het gerecht gedaagd wegens de ongrondwettelijke wijziging van de Kiesregeling. Bundeling van partijen naar aanloop van de verkiezingen is door deze wijziging nu niet meer toegestaan. Dit...
Written on 18 oktober 2019, 14.43
De vele Chinese broodbakkers, houden Fernandes Bakkerij scherp. Dat zegt Kurt van Essen, directeur van Fernandes Bakkerij. Volgens hem is er een groot aanbod aan broodsoorten in Suriname, die allemaal een bepaalde behoefte vervullen. Zo maken de Chinese bakkers het Surinaams puntbrood en maakt Fernandes...
Written on 18 oktober 2019, 14.41
De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft vandaag een seminar georganiseerd voor haar leden. Het thema van het seminar is  ‘De plaats van de ouderen in de surinaamse samenleving’. Het doel van het seminar is om aandacht te vragen voor de problemen waarmee de...
Written on 18 oktober 2019, 14.38
Rukwinden hebben enkele minuten geleden enkele daken van Huize Margriet weggerukt. Dit gebeurde in de zorgafdeling, waar 18 mensen verbleven. Directeur Letitia Wasberg zegt dat de bewoners nu verplaatst worden naar een andere locatie. Ze hoopt dat het NCCR ze snel te hulp kan schieten.
Written on 18 oktober 2019, 14.32
De Surinaamse Voetbal Bond, de SVB, viert volgend jaar op 1 oktober haar 100-jarig bestaan. Vandaag wordt de FOTO-expositie “Op weg naar 100 jaar Surinaamse Voetbal Bond” geopend in het André Kamperveenstadion. Het gaat om een groei-expositie waarbij uiteindelijk in oktober 2020 de SVB honderd jaar...


Online Guests

We hebben 45 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen