image1
Lokaal Nieuws
RGD artsen solidair met Vereniging van Medici in kwestie Cubaanse artsen
donderdag 20 juni 2019 16:47

VMSDe Vereniging RGD-artsen (VRA) deelt de mening van de Verenging van Medici in Suriname (VMS), met betrekking tot de komst van Cubaanse artsen naar Suriname. De VMS schreef eerder een brief naar de minister van Volksgezondheid Antoine Elias, waarin zij meedeelt geen zitting te willen nemen in het bestuur van ziekenhuis Wanica.

Volgens Ben Hewit, voorzitter van de sectie specialisten binnen de VMS, zijn er genoeg redenen waarom de VMS niet dezelfde visie deelt als van de regering.

De Verenging is voorstaander van een ziekenhuis in Wanica, maar is het oneens over de wijze waarop dit tot stand komt. Bestaande problemen binnen de medische zorg zouden eerst opgelost moeten worden, alvorens nieuwe projecten van start gaan, aldus Hewit.Volgens Rajendra Ramautar, voorzitter van de verenging RGD-artsen, zijn er genoeg artsen in Suriname om het Wanica ziekenhuis te bemensen. Ook zou de taalbarrière een probleem zijn, ondanks de Cubanen een inburgeringcursus krijgen.

Ramautar zegt dat de Cubaanse artsen in de praktijk veel fouten maken, en dat de RGD te veel controle zal moeten uitoefenen op deze groep.

 
Minister Elias pareert kritiek medici over nieuw ziekenhuis Wanica
donderdag 20 juni 2019 16:45

EliasDe Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zal geen zitting nemen in de Stichting Regionaal Ziekenhuis Wanica. Deze stichting moet sturing geven aan het binnenkort te openen ziekenhuis in het district.

Gezien het bevolkingsaantal in Wanica is de VMS geen voorstander van een ziekenhuis in dit district. Ook wijst de vereniging erop dat de huidige ziekenhuizen al kampen met tal van problemen.

U hoort minister Elias over de mededeling van de VMS geen zitting te zullen nemen in de nieuwe stichting.De Vereniging van Medici heeft ook kritiek op het inzetten van Cubaanse artsen. Dit omdat zij de voertaal niet machtig zijn en ook zou hun basisopleiding niet toereikend zijn.

Minister Elias deelt ten aanzien van het laatste deze visie niet.

 
Rijstproducent Mahawatkhan hecht geen waarde aan beloften voor Nickerie
donderdag 20 juni 2019 16:41

LeakatDe NDP is begonnen met haar verkiezingscampagne in de districten. Zaterdag werd Nickerie aangedaan. Daarbij deed president Bouterse tal beloften aan het district. Zo ook aan de rijstsector.

Rijstproducent Leakat Mahawatkhan hecht echter weinig waarde aan deze beloften. Hij vertelt hoe de rijstsector in Nickerie ervoor staat.

 
Lezing over seksualiteit bij mensen met een beperking, moet tot maatschappelijke discussie leiden
donderdag 20 juni 2019 16:38

VeiraDe Stichting Down Syndroom Suriname gaat in samenwerking met het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) een voorlichtingsavond houden over seksualiteitsbeleving en uiting bij mensen met een verstandelijke beperking en mensen met down syndroom.

Volgens Celsius Vieira, hoofd van het MOB, is de beleving en uiting van seksualiteit, een mensenrecht. Ook voor mensen met een beperking. Volgens hem heeft deze groep mensen hulp nodig met de uiting daarvan.

Vieira hoopt dat er een maatschappelijke discussie op gang komt, zodat bewustwording over dit onderwerp, op gang komt. 
JTV personeel blijft in actie
woensdag 19 juni 2019 16:32

JTVHet personeel van de Jeugdtandverzorging (JTV) voert vanaf gisteren acties, omdat zij de beloofde loonsverhoging van vorig jaar nog niet heeft ontvangen.

In januari is er een brief gericht aan minister Elias van Volksgezondheid om deze kwestie aan te halen, maar daarop heeft Elias nooit gereageerd.

Gisteren heeft het personeel zich begeven naar het kantoor van de minister. Elias kon de groep niet ontvangen, omdat hij in een belangrijke vergadering moest zijn, maar heeft de brief nog op de valreep in ontvangst kunnen nemen.

Vakbondssecretaris bij het JTV, Jenny Mac Intosh zegt dat er morgen wederom acties gevoerd zullen worden op het kantoor van de minister indien er vandaag geen positief antwoord komr van Elias.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 723

ABC Nieuws

Written on 20 juni 2019, 16.47
De Vereniging RGD-artsen (VRA) deelt de mening van de Verenging van Medici in Suriname (VMS), met betrekking tot de komst van Cubaanse artsen naar Suriname. De VMS schreef eerder een brief naar de minister van Volksgezondheid Antoine Elias, waarin zij meedeelt geen zitting te willen nemen in het bestuur...
Written on 20 juni 2019, 16.45
De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zal geen zitting nemen in de Stichting Regionaal Ziekenhuis Wanica. Deze stichting moet sturing geven aan het binnenkort te openen ziekenhuis in het district.Gezien het bevolkingsaantal in Wanica is de VMS geen voorstander van een ziekenhuis in dit district....
Written on 20 juni 2019, 16.41
De NDP is begonnen met haar verkiezingscampagne in de districten. Zaterdag werd Nickerie aangedaan. Daarbij deed president Bouterse tal beloften aan het district. Zo ook aan de rijstsector.Rijstproducent Leakat Mahawatkhan hecht echter weinig waarde aan deze beloften. Hij vertelt hoe de rijstsector in...
Written on 20 juni 2019, 16.38
De Stichting Down Syndroom Suriname gaat in samenwerking met het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) een voorlichtingsavond houden over seksualiteitsbeleving en uiting bij mensen met een verstandelijke beperking en mensen met down syndroom. Volgens Celsius Vieira, hoofd van het MOB, is de beleving en...
Written on 19 juni 2019, 16.32
Het personeel van de Jeugdtandverzorging (JTV) voert vanaf gisteren acties, omdat zij de beloofde loonsverhoging van vorig jaar nog niet heeft ontvangen. In januari is er een brief gericht aan minister Elias van Volksgezondheid om deze kwestie aan te halen, maar daarop heeft Elias nooit gereageerd....


Online Guests

We hebben 235 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen