SharmaReaching 50!
Sara zien, Abraham zien, middelbare leeftijd, ja ... we moeten er allemaal eens aan geloven.

En ik dus dit jaar. Ongelooflijk. Want in mijn hoofd ben ik nog 25 jaar. Maar dan met grote kinderen die lekker zelfstandig zijn. En oja, iets meer kilootjes erbij om me zorgen over te maken.

Een paar kleine rimpeltjes bij de ogen en af en toe een grijs haartje. Tja, dan moet het waarschijnlijk toch echt zo zijn no? Heb jij dat ook, dat de tijd stilstaat in je hoofd, maar alle kinderen uit de familie ineens heel groot zijn geworden. Of dat je iemand praat die jonger is en die “U” tegen je zegt. Pff

I don’t wanna know! Ik dacht dat het erg was toen ik 30 werd. Ik was toen net een jaar moeder van mijn eerste dochter en was zoooo bang om die 20-grens over te steken. Ik dacht toen echt nu is het klaar, ik ben oud, ik heb een kind, klaar. Maar eenmaal 30 besefte ik dat er totaal niets verandert. OK, een jaartje erbij, andere leeftijd. So what!? Ik deed nog alles wat ik wilde, zat lekker in mijn vel, begon aan nieuwe avonturen in een nieuw land.
Maar nu dan? 50!! Ja 50!! Damn, DAT is pas oud. Middelbare leeftijd. Fawakaaaaa??? Het is pas in augustus zo ver, maar ik ben bezig mezelf mentaal voor te bereiden.

No, ik snap het nog niet. Want ik voel me alles behalve middelbaar. Ok, ik moet wel toegeven dat ik meer ben gaan nadenken over wat ik wil. En dat ik meer bewuste keuzes maak over wat ik leuk vind en wat niet. Dat ik stil sta bij wat ik kan en wat ik maar niet meer moet proberen. Hahaha ... ja je gaat keuzes maken.  
Ik merk dat ik nu ook wel bezig ben met “overdragen”. Ik wil jongeren leren wat ik weet uit mijn vak. Ik wil weer gaan coachen en workshops houden. Mijn ervaringen gebruiken om anderen te inspireren. En ik denk meer aan ... over 20 jaar.

Het verlies van mijn ma na haar plotselinge dood is daar ook een beetje de oorzaak van. Dat ze 73 jaar was, actief en nog zoveel wilde. En dan plots een beroerte kreeg en ineens niets meer kon. In een keer de zelfstandigheid kwijt. Haar hele wereld op zijn kop.
Daar denk ik dan wel over na. En probeer ik bewuster mijn tijd in te vullen nu. Te kiezen voor kwaliteit, leuke dingen, dingen die energie geven. Alle wer'edes over boord en weglaten.  Meer dan ooit negatieve mensen uit mijn buurt houden.

En dan besef ik dat ik dat vroeger ook al deed. Heel zorgvuldig mijn vrienden kiezen en heel duidelijk zijn in wat ik doe en hoe en met wie. En dat is altijd goed voor me geweest.

Zal ik dan gewoon met een gerust hart een feestje gaan organiseren voor mezelf? Zo van ... celebrate, live life to the fullest if you can. Yes, I will! I can, om in de woorden van een voormalig president te praten.

Dus, kom maar op Sara, laat je zien in augustus. Ik heb nu nog genoeg tijd om aan jou te wennen.
Ik meld jullie wel hoe ze eruit ziet ja?

Tan bun!
Groetsss
Sharma

 


Online Guests

We hebben 66 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen